اوحدي:سهميه حج تمتع تغيير نمي‌كند

ovhadi

رييس سازمان حج و زيارت با بيان اينكه بعد از فرودين، اعزام زائران عتبات زياد مي‌شود، گفت: متاسفانه گروه‌هاي سودجو وعده‌هاي غير واقعي در ارتباط با اعزام به عتبات عنوان مي‌كنند و به دروغ مي‌نويسند كه تحت نظارت سازمان حج و زيارت هستند و هنگامي كه مردم اعتماد مي‌كنند يا مبالغ و پاسپورت را بر نمي‌گردانند يا خدماتي به آن‌ها ارائه نمي‌شود.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، سعيد اوحدي رييس سازمان حج و زيارت در تشريح بسته‌هاي سفري ويژه نوروز سازمان حج و زيارت اظهار داشت: با توجه به تعليق بودن عمره، افراد تقاضاي زيادي براي سفر به عتبات داشتند و از همين رو از بهمن ماه ۹۴ به صورت جدي برنامه ريزي‌ها شروع شد و در اين راستا با هماهنگي با «شركت شمسا» سعي داريم، امكانات قابل قبولي براي زائران عتبات فراهم شود.

رييس سازمان حج و زيارت با اشاره به افزايش ۱۰۰ درصدي ظرفيت اعزام به عتبات در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۴، افزود: در مجموع ۱۸۵ هزار نفر ثبت نام كردند كه با توجه به تقاضاي زياد، مجبور به قرعه كشي شديم و در ‌‌نهايت ۱۲۰ هزار نفر در نوروز ۹۵ در گروه‌هاي قيمتي مختلف به عتبات مشرف مي‌شوند.

اوحدي با بيان اين مطلب كه اعزام به عتبات از ۲۳ اسفند سال جاري آغاز شده است، گفت: اعزام‌ها تا ۱۵ فرودين ادامه دارد. با توجه به امنيت حال حاضر در سامرا به حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد زائران اين اختيار را داديم كه اگر بخواهند به سامرا مشرف شوند.

او با بيان اينكه امكانات اقامتي در عراق بسيار محدود است و شرايط بهداشتي آن مطلوبي نيست، گفت: اگرچه هيات پزشكي ما در ايام نوروز خدمات ويژ‌هاي را قرار بدهند، اما به هرحال شايد كيفيت به آن صورت نباشد كه زائران مد نظر دارند.

رييس سازمان حج و زيارت با توجه به برخي محدوديت‌ها در عراق گفت: با توجه به اينكه كشور عراق با تكفيري‌ها در حال جنگ است، محدوديت‌هاي مختلفي در سفر به عتبات شاهد هستيم. يك نمونه از اين محدوديت‌ها كه البته به خاطر امنيت زائران انجام مي‌شود، ايست‌هاي مختلف و متعدد در مسير زائران است.

اوحدي با اشاره به اينكه ايران تنها كشوري است كه با عراق قرار داد امنيتي براي تامين امنيت رائران دارد، افزود: در همين رابطه سازمان حج و زيارت هزينه‌هاي كه در قرار داد قيد شده را به عراق مي‌پردازد.

او با بيان اينكه بعد از فرودين ماه روند افزايش اعزام زائران را به عتبات خواهيم داشت، گفت: متاسفانه شاهد هستيم كه گروه‌هاي سودجو وعده‌هاي غير واقعي در ارتباط با اعزام به عتبات عنوان مي‌كنند و به دروغ مي‌نويسند كه تحت نظارت سازمان حج و زيارت هستند و هنگامي كه مردم اعتماد مي‌كنند يا مبالغ و پاسپورت را بر نمي‌گردانند يا خدماتي به آن‌ها ارائه نمي‌شود.

رييس سازمان حج و زيارت ادامه داد: در همين رابطه از طريق قوه قضاييه، نيروي انتظامي و استانداران هماهنگي كرديم كه با راهبرد نظارتي كه بعثه مقام معظم رهبري تعريف كرده، از اين مقوله جلوگيري شود و يا حداقل بتوانيم حقوق زائران را استيفا كنيم.

توضيح درباره اعزام زائران به حج تمتع و ناهماهنگي‌هاي عربستاني‌ها

اوحدي همچنين درباره احتمال افزايش سهميه حج تمتع گفت: همه ساله يك نشستي را روساي حج كشورهاي مختلف با وزير حج عربستان مي‌نشينند و هيات‌هاي دو كشور يك تفاهم نامه‌اي را امضا مي‌كنند كه در اين تفاهم نامه، مقررات و دستورالعمل‌هاي حج سال جديد مشخص مي‌شود.

وي ادامه داد: سال‌هاي قبل معمولا اوايل ربيع الثاني وعده ما براي برگزاري نشست و امضاي تفاهم نامه بود كه امسال قبل از قطع رابطه سياسي، نيمه ربيع الثاني (دي ماه) درخواست كردند كه ما براي نشست و امضاي تفاهم نامه برويم. در تركيب هيات ايراني مدير عامل هواپيمايي جمهوري اسلامي، رييس مركز پزشكي معاون بين الملل بعثه، رييس سازمان حج و زيارت و معاون حج و زيارت سفير ما در عربستان حضور دارند؛ طرف سعودي هم متقابلا همين تركيب را دارد.

رييس سازمان حج و زيارت اضافه كرد: امسال دعوت نامه نيمه آخر دي ماه زده بودند كه مجددا وزير حج اعلام كرد كه تاريخ جلسه تغيير يافته و ۱۹ اسفندماه به دليل اينكه قبل از رابطه سياسي آمده بود تركيب هيات مجددا براي وزارت حج عربستان ارسال شد و با توجه به قطع رابطه سياسي ما گفتيم كه ويزا كجا بايد گرفته شود و آن‌ها اعلام كردند كه بايد در دبي ويزا صادر مي‌كنند و نماينده‌اي در چند هفته پيش از طرف ايران با پاسپورت‌ها رفتند كه كنسولگري عربستان اعلام كرد كه هماهنگي وزارت حج عربستان و وزارت خارجه عربستان كامل شكل نگرفته است.

وي با بيان اينكه ما همچنان منتظر هستيم، عربستان زمينه را براي فريضه واجب مردم فراهم كند، گفت: ما از ۱۱ اسفند اعلام كرديم كه افراد متقاضي حج تمتع به دليل ناهماهنگي‌هايي كه بين مجموعه‌هاي عربستاني وجود دارد، ۵ مليون تومان (قسط اول) خود را كه بايد به حساب سازمان حج و زيارت واريز كنند، به يكي از شعب بانك ملي پرداخت كنند كه سود هم به آن تعلق بگيرد.

اوحدي ادامه داد: به محض اينكه تفاهمنامه سازمان حج و زيارت و هيات ايراني با وزارت حج عربستان و هيات سعودي منعقد شود، با بانك ملي هماهنگي مي‌شود تا پول‌ها به حساب سازمان بيايد.

رييس سازمان حج و زيارت ادامه داد: وزارت حج اعلام كرده با توجه به اينكه امسال آخرين سال پروژه توسعه مسجد الحرام است، آن ۲۰ درصدي كه از زائران كشور‌ها كم مي‌كردند را برگردانند كه هنوز چيزي به ما اعلام نشده است و سهميه حج تمتع براي سال ۹۵‌‌ همان ۶۴ هزار نفر است.

عمره در ۹۵ همچنان تعليق است

وي درباره برنامه‌هاي حج و زيارت و وضعيت اعزام‌ها در سال ۹۵ گفت: عمره كه همچنان تعليق است و لذا براي سال ۹۴ هيچ برنامه‌اي براي اعزام زائران به حج عمره نخواهيم داشت. در رابطه با عتبات نيز رويكرد ما، توسعه كفيت خدمات به زائران است و بنا داريم عدد زائران را افزايش دهيم و در اين رابطه هماهنگي‌هايي را با بانك‌هاي مطرح كشور انجام داديم كه متقاضيان عمره‌اي كه حدود ۶ و نيم ميليون نفر هستند و مبلغ ۱ ميليون تومان واريز كرده‌اند، به اين افراد تسهيلات ارزان قيمت ۱ ميليون توماني بدهند و ضمن اينكه سفر آن‌ها به عمره محفوظ است.

اعزام به سوريه اولويت در سال جديد/ منتظر پيوست امنيتي هستيم

اوحدي از پيگيري براي اعزام زائران به سوريه در سال ۹۵ خبر داد و گفت: در اين رابطه با سوريه به توافق رسيده‌ايم اما منتظر پيوست امنيتي سوريه براي تامين امنيت زائران هستيم. سفر به سوريه جز برنامه جدي ما در ۹۵ است، اما زمان شروع بستگي به پيوست امنيتي است.

رييس سازمان حج و زيارت درباره پرداخت ديه شهداي منا توسط عربستان گفت: كشور عربستان قبل از قطع رابطه سياسي ما ديه زائراني كه در آن كشور چه هوايي و چه زميني و چه در ازدحام جمعيت آسيب مي‌ديدند را پرداخت مي‌كرده است اما بعد از قطع رابطه سياسي مسوليت پيگيري ديه شهداي منا به وزارت امور خارجه داده شد.
منبع: ايلنا

درباره دکترحسین پور

مدرک تحصیلی :دکتری
این نوشته در دسته‌بندی نشده ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *